Underlige juletraditioner | Top 5

Underlige juletraditioner | Top 5

Julen er over os. Gaverne, flæskestegen, de brune kartofler og mandelgaven hører alle med til en traditionel dansk jul. Men hvad med resten af verdenen? Jeg blev nysgerrig for at se hvilke traditioner de har i andre lande. Derfor jeg gik til min gode ven Google og spurgte. Hold k*ft hvor er folk sjove nogle steder.

Jeg har samlet en lille top 5 over de underligste juletraditioner jeg kunne finde.

NORGE

Vores nordiske brødre er altså lidt spøjse. Hvert år, når vi rammer juleaften, gemmer nordmændene alle kostene i huset. Og hvorfor gør de så det? Det er naturligvis for at forhindre heksene i at stjæle dem, og på den måde undgå drillerier. Det næste jeg så bare tænker er: Hvor gemmer de så kostene?

TJEKKIET

Tjekkerne går ikke kun op i maden og gaverne. De vil også meget gerne finde kærligheden. I hvert fald stiller giftemodne kvinder sig uden for døren og kaster en sko over skulderen. Peger tåen mod døren, er der et bryllup i vente. Hvis ikke, kan de prøve at ryste et hyldetræ. ET HYLDETRÆ! Jeg skreg virkelig af grin da jeg læste det første gang. Det er nok noget af det mest random jeg nogensinde har hørt. Måske skulle man prøve?!
(Bemærk venligst ironien. Så desperat er jeg nu heller ikke!)

UKRAINE

I Ukraine er det åbenbart ikke kun julelys og julekugler man dekorerer sit juletræ med. Det siges, at den der finder en edderkop julemorgen, går et godt og heldigt år i møde. Derfor vælger man at pynte sit juletræ med spindelvæv og plastik-edderkopper. Godt jeg ikke bor i Ukraine! AD!

POLEN

I polen siger traditionen, at ingen må være alene juleaften. Derfor dækker man op til en ekstra person ved middagsbordet, så der er plads til ånder fra fortiden, eller en uventet gæst der kunne komme dumpende. De er sgu meget flinke de polakker.

ØSTRIG

Traditionen tro belønner julemanden de små artige piger og drenge med gaver. Men i Østrig er det Sankt Nikolaj (der formentlig er julemandens oprindelse). Men Krampus, et dæmonlignende væsen, der efter sigende skulle være Sankt Nikolajs onde fætter, fanger uartige børn, og tager dem med sig i sin sæk. Derfor er der mange mænd der klæder sig ud som Krampus, og skræmmer børnene på gaden.

Jeg troede, at julen skulle være hyggelig, og ikke uhyggelig, for de små?

Kender I til andre underlige juletraditioner jeg ikke har fået med på listen?

-stine

Udgivet i Top 5 og tagget , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *