Tudefilm | Top 5

I aften er der dømt Kleenex-party, når ‘En Flænge I Himlen’ ruller over skærmen på TV2.

Det fik mig til at tænke over de film der med garanti altid får mig til at tude. Jeg er en pige der lever mig lidt for meget ind i tingene i ny og næ, og har derfor let til tårer. Så det at skulle lave en top 5 var næsten en umulig opgave. Der er sikkert film derude jeg ikke har med på listen, og når jeg ser dem igen tænker “hvorfor i al verden kom den ikke med på listen?”
Men lige nu er det disse 5, der skilte sig mest ud i mit hoved.

 

THE NOTEBOOK (2004)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kunne næsten høre ramaskriget fra rigtig mange kvinder derude, da jeg et kort øjeblik overvejede at bytte The Notebook ud med en anden film. Men når alt kommer til alt,  handler det her om hvilken film der får tårerne mest frem hos mig, og der må jeg dog indrømme at denne er en af de 5.
The Notebook finder sted i 1940’erne, og handler om en ung, men meget lidenskabelig mand i arbejderklassen. Han forelsker sig håbløst i en smuk, ung, og rig kvinde. Men på trods af deres store kærlighed til hinanden, skilles deres veje grundet klasseforskellen.
 

STEPMOM (1998)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den her, er en film jeg har set rigtig mange gange, og jeg bryder sammen hver eneste gang.
Stepmom handler om en mor til to, der lider af uhelbredelig kræft. Samtidig med kampen mod sygdommen, skal hun finde accepten i, at hendes eks-mand har fundet en ny, og yngre kvinde, der skal blive børnenes moderfigur, når hun ikke længere er i blandt dem.

 

PS. I LOVE YOU (2007)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åh, den her film…..
PS. I love you handler om en ung kvinde der er i sit livs sorg. Hendes mand er netop afgået ved døden, da hun finder ud af, at han i al hemmelighed, har skrevet 10 breve med 10 forskellige budskaber til hende. Der bliver en følelsesladet, hård men samtidig sjov rejse hun skal til at bevæge sig ud på. Samtidig skal hun forsøge at få sit liv stablet på benene igen, og komme videre.

 

ARMAGEDDON (1998)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den her film er nok den film jeg har set flest gange på denne liste. Faktisk nok én af de film jeg har set flest gange i mit liv. Det er en af mine absolut yndlingsfilm, og når jeg får lavet en top 5 over mine yndlingsfilm, vil den her uden tvivl fremgå på denne liste også. Hvis jeg havde en 10’er for hver gang jeg har fældet en tårer (okay – grædt snot) over den her, ville jeg have råd til kleenex resten af mit liv. “Daddy No…..” Åh den scene – folk der har set filmen, ved udmærket hvad jeg taler om!
Armageddon handler om en flok “borebisser”, der bliver kontaktet af NASA. En asteroide på størrelse med Texas, er på vej mod jorden, og rammer den vil dette blive enden på menneskeheden. Det er så Bruce Willis og hans team, der får til opgave at tage ud i rummet, og skal forsøge at  forhindre asteroiden i at kollidere med vores klode.

 

 

EN FLÆNGE I HIMLEN (2014)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi starter hvor vi sluttede. Jeg tror aldrig i mit liv at jeg har grædt så meget over en film som jeg har gjort til den her. Jeg glemmer aldrig hvordan jeg kæmpede med tårerne da jeg så den i biografen. Men da der, bogstaveligtalt, ikke var et øje tørt i salen, gav jeg efter og lod tårerne tage over. Der er rigtig mange steder i filmen hvor jeg hyler som en lille baby, og jeg kan pinpointe de præcise steder. Når jeg ser den med andre kan jeg næsten sige “og jeg begynder at tude om 3-2-1..” Og så vælter tårerne ud.
En flænge i himlen er en utrolig rørende, sjov og livsbekræftende historie. Den handler om den kræftsyge Hazel, der starter i en støttegruppe for andre unge med samme skæbne. Her møder hun den charmerende Gus. De forelsker sig håbløst i hinanden, men med en dødsdom hængende over hovedet, er deres forhold ikke ligesom andre jævnaldrende.

Jeg må hellere finde mine kleenex frem, så jeg er klar til tudefesten der finder sted senere i aften.

Hvilke film får jer til at tude?

-stine

Udgivet i Top 5, TV / Film og tagget , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *