Tør du siga ja?

Tør du sige ja?

Jeg har i de sidste par år gået og været ekstrem sur på min tilværelse. Ja faktisk været sur på hele verden. Jeg har været frustreret over min arbejdssituation, mit helbred, økonomien, ja stort set bare livet som helhed. Jeg har rendt rundt i det famøse hul, der egentlig bare er blevet dybere og dybere.

Jeg har i de sidste par måneder virkelig tænkt over det, og pludselig faldt femøren. Jeg har indset, at det var mig selv der, i høj grad, var med til at grave hullet. Jeg har ganske enkelt været for negativ.

VI SIGER DET VI IKKE VIL

Jeg tror ikke at jeg er den eneste, der ønsker nogle forandringer i livet. Hvad vi præcis ønsker os, er naturligvis forskelligt fra person til person. Men fællesnævneren er, at vi alle drømmer om et eller andet, der kan give vores dagligdag, og dermed vores liv, mere positivitet og måske endda mere indhold.

Første skridt er naturligvis at finde ud af hvad det er vi drømmer om. Men når vi så har fundet frem til det, er det her vi mennesker, begår den første fejl.

I stedet for at sige hvad vi gerne vil, har vi en tendens til at sige hvad vi ikke vil. “Jeg vil ikke være stresset.” “Jeg vil ikke være en dårlig mor.” “Jeg vil ikke have det arbejde jeg har nu.” osv.

Som udgangspunkt lyder det muligvis som en fin måde, og kan på papiret måske endda være med til at motivere til forandring. Men når vi siger “jeg vil ikke..”, flygter vi så i virkeligheden fra problematikkerne, fremfor rent faktisk at løbe mod mulighederne?

Ordet “ikke” kan være ekstrem negativt laddet, og derfor påfører vi os selv endnu mere negativitet end højst nødvendigt. Vores tanker bliver opslugt på alt det vi ikke vil, og det ender med at vi render rundt og har fokus på alt det der er galt, og glemmer at være opmærksom på de gode ting – og potentialet. Til tider tror jeg samtidig også, at hjernen har det med at ignorere ordet “ikke”. Pludselig bliver det vi siger til os selv, det stik modsatte af, end hvad vi egentlig vil.

OFFERROLLEN

Uden at jeg har været bevidst om det, har jeg indset, at jeg har været verdensmester i at tildele mig selv offerrollen. “Det er også synd for mig at jeg er blevet syg.” “Det er også synd for mig at jeg stadig er single, når alle mine venner og veninder stifter familie.” “Det er også synd for mig at jeg blev fyret, og ikke har noget arbejde.” Og listen fortsætter. Jeg har ihærdigt forsøgt at vende den om og se positivt på det, så jeg kunne få ændret på de ting jeg var så ked af. Men jeg fandt ud af, at jeg gjorde det forkert. Jeg har gang på gang lavet den førnævnte fejl og sagt “Jeg vil ikke være syg” “Jeg vil ikke være alene” Jeg vil ikke være arbejdsløs”. Indtil videre er der ikke kommet meget positivt ud af det. Tværtimod.

At ændre et tankemønster, man har oparbejdet igennem længere tid, er ikke bare lige til. Det tager tid, men jeg arbejder på højtryk for at ændre min tankegang, og se mere positivt på livet.

Jo, jeg er kronisk syg. Men i stedet for at fokusere på det, må jeg lære at prioritere. Så når jeg er i mine gode perioder, vil jeg udelukkende fylde dem med ting der giver mig positiv energi. Jo, jeg er single, men overvej lige hvor meget frihed det giver mig. Jeg skal kun tage hensyn til mig selv. Ja, jeg er ledig på arbejdsmarkedet, men så kan jeg udnytte tiden til at planlægge min fremtid, og bruge energien på at finde ud af, hvordan jeg kommer frem til drømmejobbet.

WHAT COMES AROUND GOES AROUND

Nu er der måske nogen der vil mene, at jeg lyder en anelse hippi-agtig. Men jeg er ret overbevist om, at det vi sender ud i universet, er det vi får tilbage. Hvis vi bliver ved med at brokke os, og se negativt på tilværelsen, er det præcis det vi får retur.

Det er ikke for sjov at man siger “en ulykke kommer sjældent alene”. Men det er vel i virkeligheden fordi, vi har fokus på alt det negative. Når vi har blikket rettet i den retning, er det nemmere at få øje på mere negativitet. Tænk hvis man kunne vende sit tankemønster, og vende blikket den anden vej. Hvilke muligheder vil vi så pludselig få øje på?

Hvis vi er fokuseret nok, griber de muligheder der kommer til os, og tør se det positive i de bump der kommer på vejen, er jeg virkelig overbevist om at universet hjælper os, så vi kan træde et skridt tættere på, at få vores drømme opfyldt.

DU ER DIN EGEN VÆRSTE FJENDE

Men, når vi endelig siger vores drømme højt, møder vi tit modstand. Den modstand kan eksempelvis komme fra vores omgivelser, i form af folk der ikke tror på vi kan realisere den. Men den farligste modstand vi kan møde er i virkeligheden os selv. Når vi siger “drømmen er at…”, finder vi hurtigt en masse dårlige undskyldninger hvorfor den aldrig kan blive til noget.

”Hvad hvis jeg ikke kan finde ud af det?” ”Hvad hvis jeg fejler?” ”Hvad vil andre tænke?” Disse spørgsmål kan overbevise os om, at det nok bare er bedre at lade være. Og så vinder frygten. Hvorfor er det vi gør det? Hvorfor bliver vi ved med at sabotere vores egne drømme?

TØR DU SIGE JA?

Der er faktorer i livet der kan give nogle udfordringer, og det kan naturligvis være svært at ændre på. Men hvordan vi kommer igennem det, er op til os selv.

Vær modig, og sig ja til dig selv og dine drømme! Det kan godt være at du inderst inde føler at det er helt uden for rækkevidde. Det kan godt være du ikke har alle ressourcer der skal til. Det kan godt være at der er 117 andre årsager til, at det ikke bliver lige her og nu. Men i første omgang, skylder du dig selv at sige ja, åbne døren, og tage første skridt. Hvad der gemmer sig på den anden side, er der ingen der ved. Men tænk nu hvis det er alt det, du så inderligt ønsker.

Tør du sige ja?

-stine

Udgivet i Livet, TænkeTanken og tagget , , , , .

4 kommenterer

  1. Sindssygt velskrevet indlæg og inspirerende!

    Det satte helt klart nogle tanker i gang hos mig omkring det at ændre min tankegang. Så tak for god inspiration! ❤️

  2. Du er et dejligt menneske Stine. Et super indlæg, som får tankerne op om, at gid man kunne tvinge en del mennesker til at læse dette indlæg, og få dem til at tænke sig om ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *