Simple Plan | Taking One For The Team

Tour aktuelle Simple Plan udgav tidligere i år deres 5. studiealbum, “Taking One For The Team”, efter deres udgivelses tørke siden 2011. I og med at de gæster København senere på måneden, og at jeg har fået efterspøgelse på en anmeldelse, tænkte jeg at det var på tide at dykke ned og gå lidt i dybden med dette udspil.

Albummet lægger stærkt ud, med det dominerende guitartrack, “Opinion Overload”.  Og jeg kunne næsten sige fra start, at dette nummer ville blive et af mine favoritter på hele pladen, uden overhoved at have hørt det til ende. De har brugt alt det der har fungeret for dem tidligere på denne sang, og samtidig er det tydeligt at mærke at de er blevet ældre. Bare ved første sang så det rigtig lovende ud…


“Opinion Overload”

Men så var det lidt som om at luften gik ud af ballonen. De efterfølgende 3 sange kunne lige så godt have været én lang sang. Meget ensformigt, og jeg manglede en smule nuance her. Og så gik det ellers fuldstændig galt for det canadiske band. Den største malplacering på et album, jeg længe har hørt er “Singing In The Rain” Nogen vil måske mene at det er et frisk pust, og det er også det jeg ledte efter. Men at et pop/rock/punk band, begynder at eksperimentere med reggae på denne måde, fungerer slet ikke for mig. Nummeret som enkeltstående virker okay, og kunne sagtens forestille mig, at have det kørende i baggrunden til en grillaften med vennerne. Men når det så er sagt, virker det mere som en parodi på reggae genren. Det er altså en ommer!

Men heldigvis kom der en kæmpe overraskelse. Efter næsten 24 minutter og 8 sange inde, dukker nummeret “I Don’t Wanna Go To Bed” op. Og ordet overraskelse er vidst en underdrivelse. Dette nummer er fyldt med så meget funk, noget jeg ikke vidste Simple Plan havde i sig. Det minder mig lidt om Bruno Mars møder Maroon 5. Selvom det er meget langt fra deres normale stil, så synes jeg virkelig det fungerer 100%. Jeg er vild med det, og det er lige præcis dette jeg mente da jeg skrev, at jeg ville have et frisk pust.

 


“I don’t wanna go to bed”
(feat. Nelly)

Jeg var stort set færdig med at lytte albummet igennem, hvor jeg sad og tænkte at jeg savnede lidt et nummer der kunne få nakkehårene til at rejse sig. Lidt i stil med deres tidligere sange “Welcome to my life”, “Untiteled”, “Astronaut” “Perfect” og “This song saved my life”. Heldigvis skulle jeg bare væbne mig med tålmodighed, for jeg fik hvad jeg eftersøgte i de to sidste sange. “Problem Child” har potentialet til at snige sig op ved siden af de numre fra deres tidligere albums, der lige graver et spadestik dybere, og virkelig rører en, hvis man ellers lader dem komme ind.

Hele albummet bliver afsluttet med balladen “I Dream About You” der sjovt nok, får en til at få tankerne væk, og samtidig giver sangen den gåsehud jeg altid efterlyser.

 


“I Dream About you”
(feat. Juliet Simms)

Det er ufatteligt svært at give “Taking one for the team” stjerner, da jeg synes albummet i sig selv virker ret ensformigt. Dog er der et par udstikkere jeg virkelig blev vild med første gang jeg hørte sangene. Derfor må vi havne på 3,5/5 stjerner.

Stinesig

Udgivet i Albums, Musik-videoer og tagget , , , , , .

En kommentar

 1. Simple Plan var det band som fik mig ind i rocken, og har stort set fuldt dem siden deres første debut album ” No Pads, No Helmets, Just Balls” Som er ren punk/skater rock.

  De har udviklet sig rigtig meget igennem årene, og har eksperimenteret i en del forskellige genre inden for rocken i gennem deres 5 albums.

  Jeg syntes deres nyeste album ” Taking one for the team” er et stærkt comeback efter de har været lidt stille med dørene de seneste par år. De bringer meget af det som jeg elsker og har savnet, fra deres 2 første albums ned i en god miks med det nyere Simple plan som de er idag.

  Jeg giver dig ret i at det kan virke en smule ensformigt, da de køre meget i den samme lyd og emner igennem deres tekster. men samme tid tør de også at prøve noget nyt, som er modigt for sådan et band!

  Tak for din anmeldelse, og dine ærlige ord, og en kanon fed Blog!
  Fortsæt det gode arbejde og jeg ser frem til at læse mere fra dig Stine! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *