shinedown _ devil

Shinedown er tilbage!!! | Devil

Så skal jeg eddermame love for at Shinedown er tilbage. Jeg vil ikke engang undskylde for mit franske, for jeg kan ikke være i mig selv af ren begejstring!

Dagen hele Shinedown Nationen har ventet på, i hvad der føltes som en evighed, er endelig kommet!
I dag udkom de 4 herrer med det første udspil til deres kommende album “Attention Attention”, med singlen “Devil”.

Jeg kan lige så godt sige det som det er – jeg er KÆMPE fan!

DEVIL

Det kommer næppe som nogen overraskelse når jeg siger, at jeg allerede nu har lyttet til Devil et par gange. (Og når jeg siger et par gange, mener jeg naturligvis at jeg næsten har haft den på repeat siden jeg kom hjem.) Det var virkelig kærlighed ved første lyt. Og faktisk mener jeg, at det er en sang der bliver bedre og bedre for hver gang man hører den.

Sangens opbygning kunne godt minde lidt om Cut The Cord, uden at de to sange lyder som hinanden. Ligesom CTC er det også Shinedown’s egen Eric Bass, der har produceret og mixet denne single. (Han har i øvrigt mixet og produceret hele det kommende album) Det nyeste udspil er klart i den tungere ende, og det er på ingen måde noget jeg klager over.

Jeg har altid været vild med hvordan Shinedown udvikler sig fra plade til plade, og at de aldrig laver det samme album to gange. Mine yndlings albums med dem, er klart nogle af de nyeste de har udgivet, men på trods af det har jeg savnet den nerve der var i nogle af de første album. Den nerve føler jeg i allerhøjeste grad at de har genfundet her.

Jeg forsøger virkelig at sætte de brede, neutrale og upartiske briller på. Men jeg mener det virkelig når jeg siger, at jeg er smaskhamrende forelsket i det her nummer. Alt fra opbygningen, stemningen, Brent’s stemme, beatet og det lækre sprøde guitarriff der er dominerende hele sangen igennem, samt den geniale tekst. Ej, men det hele går jo bare op i en højere enhed, og jeg kan, hånden på hjertet, ikke sætte en finger på Devil.

Lyt til Devil og se musikvideoen her:

 

OVERVÆLDENDE FØLELSE

Det var egentlig en ret overvældende følelse jeg sad med da jeg lyttede til sangen for første gang. Naturligvis var jeg ved at gå ud af mit gode skind i ren begejstring over, at mit yndlingsband ENDELIG var tilbage med ny musik. Men samtidig blev jeg også pludselig taget tilbage til alle de oplevelser jeg har haft med dem. Jeg blev mindet om, hvorfor det netop lige er dem der er nummer 1 i min verden, og hvor stor en kærlighed og beundring jeg har over for det de laver.

De formår gang på gang at feje benene væk under mig. De formår at forny sig, holde der friskt, interessant, tidløst, iørefaldende, og samtidig stå ved hvem de er. Hvordan de gør det ved jeg ikke. Men endnu en gang har de givet mig gåsehud, en ubeskrivelig følelse og en kæmpe glæde. Jeg er pisse hamrende stolt for at sige det på godt dansk!

ATTENTION ATTENTION

4 kløverens 6. studiealbum “Attention Attention!”, kommer på gaden 4. maj – og nej. Jeg er ikke begyndt at tælle dagene. Det må I endelig ikke tro…

Bandet selv har udtalt, at dette bliver et koncept-album. Som jeg har forstået det, er det én historie man følger, hele albummet igennem. Springer man en sang over på pladsen, svarer det altså til at man springer et afsnit over i en tv-serie, eller skipper et kapitel i en bog. Dog er jeg i den overbevisning, at hvert et nummer sagtens kan stå alene. For ja – så gode sangskrivere er de.

Jeg er egentlig ret vild med ideen om denne type album. Jeg er måske lidt fra den gamle skole, men jeg nyder virkelig at sætte en plade på, og lytte til den fra start til slut, uden at springe et nummer over. Jeg føler man får den fulde historie og de følelser der er i albummet på den måde. Jeg ved at Brent, Zach, Barry og Eric selv er gigantiske musikfans, og gør det samme. Derfor synes jeg det er alt for genialt, at de har valgt at lave den kommende plade som et koncept-album.

Jeg føler måske også i virkeligheden at man på denne måde kommer til at sætte mere pris på albummet som helhed. I dag er det blevet så nemt at lave playlister med enkelte sange, og jeg føler derfor, at man en gang imellem kan misse nogle guldkorn. Jeg synes ganske enkelt at oplevelsen bliver større, når man lytter til at komplet album. Og den oplevelse er jeg sikker på bliver forstærket med Attention Attention!, da der samtidig bliver lavet musikvideoer til samtlige sange på albummet. Så vi får altså også en visuel historie med oveni hatten.

 

FORVENTNINGER

Som I måske allerede har luret er mine forventninger til det nye album tårnhøje. Jeg tror faktisk aldrig, at jeg har haft SÅ høje forventninger til et album, som jeg har nu. Det kan naturligvis godt være ekstremt farligt, men jeg har en virkelig god mavefornemmelse. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det Shinedown kommer til at forkæle os til maj, og at de inviterer os med på noget af en følelsemæssig rutchebanetur, på den absolut fedeste måde.

Og så mangler vi ellers bare at der bliver annonceret en dansk koncert, som forhåbentlig MEGET snart bliver offentliggjort.

Jeg er en virkelig glad pige lige nu.

-stine

Udgivet i Musik, Musik-videoer, Singler og tagget , , , , , , , , , , , .

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *