Er det normalt? | TænkeTanken #1

De sidste par dage har jeg gået og funderet over, om det er mig der er mærkelig
– eller er det normalt?

Her på det sidste har jeg haft nogle ret underlige drømme. Nogle af dem har været så dybt forskruet, men alligevel har de været ekstrem realistiske. Derfor har jeg været nødsaget til at dele dem med et par venner og familie, bare for at få det ud.

Som respons, fra dem der lyttede til hvad jeg fortalte, var der to gengangere.
Den første var, at de synes det var utroligt, at jeg stort set hver nat kan huske mine drømme. Faktisk sker det måske kun max én gang om måneden, hvor jeg ikke kan huske dem. Ellers husker jeg dem hver morgen når jeg vågner.

Den anden ting var, at jeg husker så mange detaljer om mine drømme. Steder, personer, stemninger, følelser, vejr, stemmer – ja sågar musik, kan jeg beskrive ned til mindste detalje. Det kom meget bag på dem jeg talte med, men det var egentlig aldrig noget jeg havde tænkt over. Det er jo bare en del af min dagligdag.

Men siden det kom som en overraskelse, har jeg virkelig gået og grublet over det. Hvad er det der gør, at jeg kan huske mine drømme hver nat? Er jeg bare mega unormal, eller hvad sker der?

Interessant læsning

Derfor drog jeg til min gode ven Google, for der måtte jeg da kunne få nogle svar. Jeg blev en smule klogere, og så alligevel ikke. Jeg faldt over denne artikel, godt nok er den fra 2014, men jeg synes der stod nogle ret interessante ting.

I artiklen nævner de blandt andet, at de mennesker der oftes husker deres drømme, vågner flere gange i løbet af natten. Samtidig har de en hjerne, der i højere grad lader sig påvirke af lyde, lugte og andre indtryk, og derfor vågner de også lettere.
Jeg kan nikke en smule genkendende til det med at vågne om natten. Det gør jeg stort set hver nat, og i mine vågne timer bliver jeg også meget påvirket af diverse indtryk.

Dog SKAL der være en eller anden form for støj, for at jeg kan falde i søvn. Det der med absolut stilhed virker bare ikke for mig. Derfor har jeg altid musik spillende i baggrunden, inden jeg skal sove, og falder meget hurtigt i søvn på grund af det. Men om det så har en sammenhæng, kan jeg ikke helt lure.

Anyways, jeg tænker nok for meget over det – men jeg synes bare det var interessant, at de personer jeg har talt med, ikke har det på samme måde som mig.

Hvis der skulle side en drømmeekspert derude, så kontakt mig endelig – vil meget gerne vide mere om det.

Er der andre der læser med, der også kan huske deres drømme hver nat?

-stine

Udgivet i Livet, TænkeTanken.

2 kommenterer

  1. Du er sgu ikke unormal! Jeg synes i virkeligheden på mange punkter, at du er heldig at kunne huske dem helt præcis, for nøj det er irriterende hvis man har haft en drøm man bare gerne vil fortælle om, og så kun kan huske halvdelen eller mindre af 🙂

  2. Pingback: En underlig drøm | Dag 18

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *