nickelback

Nickelback er gået på opdagelse

Som overskriften lyder er Nickelback gået på opdagelse i den store jungle af genrer.

Den ellers grunge, hard – og alternative rockgruppe er pludselig gået hen og blevet mere “groovie” og funky end de ellers har været på deres tidligere udspil. Og selvom mit hjerte banker for rock, må jeg indrømme at jeg faktisk har et lille crush på det her de har rodet sig ud i.

Det er langt fra det jeg blev forelsket i, den gang jeg fik øjnene op for Nickelback. Her var det, det lange hår, “bad-boy” stilen, det sprøde guitarspil og Chad Kroeger’s “jeg-har-lige-drukket-en-flakse-whiskey-og-spist-et-askebæger-stemme” der fik med med om bord. Men jeg synes det er fangende, nyt og spændend. Helt anderledes end hvad vi er vant til, når det kommer til Nickelback. Det eneste jeg sådan set kan genkende fra dengang, er Chad’s rå sexede stemme. Den bliver jeg ikke træt af lige foreløbig.  🙂

Generelt virker det som om at funken er ved at få sit tag igen, på nutidens musik scene. Og det gør bestemt ikke noget. Men det kom dog lidt som en overraskelse over at lige Nickelback valgte at adoptere det en smule, og få en snært af det det med i sit nye album.

Når det så er sagt, vil jeg gerne lige bruge et par linjer på at udtrykke min frustration. Frustrationen er rettet mod en masse folk derude på de sociale medier. Efter jeg så videoen til “She Keeps Me Up” læste jeg nogle af de kommentarer der er kommet, både på Facebook, Twitter og Youtube. Folk har altid brokket sig over Nickelback, og kaldt dem for verdens værste band. De har brokket sig over at de altid lavede det samme musik, om og om igen. At de simpelthen var frygtelige og uinspirerende. Og en masse andre forskruede gloser jeg ikke har tænkt mig at skrive her. Hvorfor folk kommer med alle disse kommentarer og har disse holdninger, ved jeg virkelig ikke – for jeg kunne ikke være mere uenig.

Hvordan kan verdens værste band sælge over 50 millioner albums? Spille for udsolgte arenaer verden over? Og to af deres singler “How You Remind Me” og “Photograph” var blandt nogle af de mest populære sange i vores tid? Men det undrer mig også, at folk brokker sig over at de er for ensformige. Og når de så rent faktisk går hen og laver noget der ikke ligger inde for deres normale gerne, så er det heller ikke godt nok! Og pludselig “ved Nickelback ikke længere hvem de er som band” (?!) Helt ærligt! Folk er fandme svære at gøre tilfredse i dag!

Men så er det godt at vi lever I en fri verden, hvor folk kan høre hvad de vil! – og jeg har i hvert fald tænkt mig at blive ved med at lytte til “She Keeps Me Up” og resten af deres musik!

She Keeps Me Up

Stinesig

 

 

Udgivet i Albums, Musik, Musik-videoer og tagget , .