Marvel karakterer | Top 5

*NERD – OG SPOILER ALERT*

Den helt store nedtælling er for alvor skudt i gang. På onsdag får en af de mest længe ventede film i 2019 premiere. Personligt er Avengers: Endgame, en af de film jeg har glædet mig mest til at se i år. Den store Avengers saga bliver afluttet og bliver, hvad jeg kun kan tænke mig til – årets helt store actionbrag.

Derfor har jeg i den sidste tid gået brugt (nok alt for meget) tid på at tænke Avengers, og jeg har derfor besluttet mig for, at de næste par indlæg kommer til at handle om disse film. Så nørden kommer virkelig frem i mig, og jeg kan nok ikke undgå spoilers. Så lad være med at læse videre, hvis I ikke har set alle Avengers filmene.

Men ingen film uden fantastiske karakterer. Derfor lægger jeg ud med mine 5 yndlings karakterer i Avengers universet.

Nummer 5: Peter Parker / Spider-Man

Jeg var ret vild med Spider-Man filmene hvor Andrew Garfield spillede Peter Parker. Men jeg må dog indrømme at Tom Holland fejede fuldkommen benene væk under mig, med hans portrættering af den svingende superhelt. Spider-Man har som sådan ikke spillet en central rolle i MCU, ligesom Captain America eller Iron Man har. Men alligevel har han formået at kravle ind på min top 5.

Med en karakter der er blevet fortolket SÅ mange gange, i forskellige afskygninger, synes jeg det er forfriskende at man næsten har distanceret sig selv for de film der tidligere er lavet, oG er kommet med sit eget bud på hvem Peter Parker er. Jeg synes det er genialt at man virkelig får en teenagers perspektiv i dette univers, og ser hvordan han tackler alt det der sker omkring ham . Og det at de rent faktisk har valgt en skuespiller, der er tættere på Parkes alder, bringer en autentisk naivitet og uskyldighed til hans personlighed, uden at gå på kompromis med den flabede persona Spider-Man er i besiddelse af.

Den storyline med Peter Parker der tiltaler mig mest, spænder faktisk over et par film. Det er uden tvivl den historie, hvor Peter virkelig forsøger at vinde Tony’s respekt og beundring. Det er vel næppe nogen spoiler, at Peter ikke har nogen far, og derfor bruger han i virkeligheden nok Tony som en faderfigur, som alle unge drenge har brug for. I Tony har han at se op til, og jeg synes det er interessant at se hvordan han næsten desperat forsøger at gøre sig fortjent til Tony’s anerkendelse . Jeg er i hvert fald ret vild med det forhold de to karakterer får bygget op. Mon ikke vi kommer til at se ham igen, trods slutningen på Infinity War?

Nummer 4: Clint Barton / Hawkeye

Der er nok en hel del der vil undre sig over mit valg på 4. pladsen. For let’s face it. Han er ikke ligefrem den MCU karakter der hverken har fået mest spilletid, eller været mest i fokus. Nogle mener sågar at han er overflødig. Han var (desværre) ikke med i Avengers Infinity War, men manglen på hans tilstedeværelse, er jeg ret overbevist om har en dybere mening. På samme måde som Ant-man heller ikke var til stede. Men mere om det i et senere indlæg.

Når alt kommer til alt, er jeg virkelig pjattet med Hawkeye. Nej, han har ikke de fedeste teknologiske dragter, der kan hjælpe ham i kamp, som Iron Man, Ant-Man, War Machine eller Falcon har. Nej, han har ikke en Infinity stens kræfter som Scarlet Witch, Captain Marvel eller Vision. Han kan ikke udøve magi som Doctor Strange. Der er ikke blevet brugt noget super serum eller lignende, som blev brugt hos Captain America, Black Panther eller Bucky. Der er ikke noget overnaturligt i hans gener som med Thor eller Hulken. Og der er heller ikke biomekanisk blevet manipukeret eller forbedret noget, som Black Widow var udsat for. Han er bare en mand. En mand med en bue og pil. Og en familie han skal beskytte.

På trods af, at alt skriger imod at han burde være en del af Avengers gruppen, vælger han at gøre det. Hvis det ikke viser mod og mental styrke, ved jeg ikke hvad gør. Han har hjertet placeret det rigtige sted, og jeg synes ærlig talt folk burde give ham lidt mere credit. Jeg har en følelse af at det også kommer til at ske i Endgame, men nu må vi se.

Nummer 3: Natasha Romanoff / Black Widow

Det er SÅ forkert at Black Widow, ikke har fået sin solo-film, endnu. Jeg har brug for at vide mere omkring hvem Natasha egentlig er, og hvor hun kommer fra. Når det så er sagt, synes jeg at skaberne bag alle Marvel film hun er medvirkende i, har formået at drysse små informationer ud omkring hende. Det gør at man, på trods af den manglende “origin-story”, alligevel har en ret god fornemmelse af hvem hun er og hvad hun står for.

Jeg synes tit det er gået galt, når man ser en kvinde folde sig ud som superhelt. Misforstå mig ikke, for jeg kan godt lide at se en stærk kvinde repræsenteret, i den ellers ret så mandsdomineret verden. Til tider kan det bare virke for påtvunget når vi bliver præsenteret for en kvindelig helt. Men ikke med Black Widow. Jeg tror på hende, og synes virkelig hun er en spændende karakter. Det er der nogen der kunne lære lidt af ( Ja – jeg kigger på dig Captain Marvel! )

Jeg er fuldkommen pjattet med hendes person, og især den udvikling hun er gennemgået. Vi mødte hende først som den sexede sekretær i Iron Man 2, men hurtigt fandt vi ud af at der lå så meget mere i hende. Som filmene skrider frem kommer vi mere og mere ind under huden på hende, og hun bliver næsten hjertet af gruppen. Hun sørger for at alle i sin selvvalgte familie er okay. Hun viser en form for omsorg over for de resterende Avengers, som ingen andre gør. Og det er på trods af den fortid hun har med i bagagen.
Ja, jeg har et ret stort girl-crush på hende her.

Nummer 2: Loki

Loki er i min verden en af de mest interessante karakterer i hele MCU. Det er svært at sætte ham i bås som bare at være skurk, da han til tider har vist sig alligevel at være lidt af en anti-helt. Og så alligevel ikke. Han er så uforudsigelig som noget kan være. Måske er det i virkeligheden derfor han har formået at snige sig ind under huden på mig, og dermed en anden plads på denne liste.

Hånden på hjertet, havde jeg svært ved ham, første gang jeg så Thor. Men jo længere hen i filmene vi kom, (og især i Thor The Dark World) , formåede han alligevel at fange mit hjerte. Man så en sårbarhed og en skrøbelighed i ham, man ikke var vant til, og pludselig fik han så meget mere dybde end man normalt tildeler disse bad-guys. Jeg bøjer mig ydmygt i støvet over Tom Hiddelston’s præstation – for hold nu op han er genial i den rolle!

Vi så alle i begyndelsen af Infinity War, at Loki blev slået ihjel af Thanos. (Hvilket slog mig fuldkommen ud af kurs.) Men jeg nægter at tro på at han er død. Kald det ønsketænkning, men jeg er virkelig overbevist om at han kommer tilbage i Endgame. Det bliver han nødt til. Slut.

Nummer 1: Tony Stark / Iron Man

Man kan ikke sige Marvel uden at sige Iron Man. Og man kan ikke sige Iron Man uden at sige Robert Downey Jr. Det er muligvis en kliché og det åbenlyse valg at have ham på førstepladsen. Men sagen er den, at jeg er smaskhamrende forelsket i Tony Stark.

Fra at være gået fra at være arrogant, selvoptaget, charmerende og med hans egne ord “genius, billionaire, playboy, philanthropist” har Tony uden tvivl gennemgået den største udvikling, af samtlige karakterer i MCU. Men det jeg elsker mest ved hans historie er, hvordan vi stille og roligt blev præsenteret for den mand, der gemmer sig under det lidt for selvsikre ydre. Og dette sker igennem samtlige film han er medvirkende i. Der gemmer sig faktisk et menneske med fejl og usikkerhed.

Samtidig er jeg også nødt til at fremhæve RDJ’s præstation som Tony Stark. Jeg føler han er som født til denne rolle. Da vi først blev præsenteret for Tony Stark, var han på papiret nok ikke en man ligefrem vil falde pladask for. Han havde nogle karaktertræk der var knap så tiltrækkende. Men Robert har overført sin karisma, charme og blink i øjet til sin karakter, hvilket alligevel har gjort, at man rent faktisk holder af ham, fra første øjekast. Det opstår magi hver gang Robert er på skærmen, og personligt har jeg svært ved at tage øjnene fra ham. Samtidig er det som om han trækker sine medskuespillere op på et højere niveau, der bare gør scenerne – og filmene som helhed meget stærkere.

Tony Starks fremtid efter Infinity War er endnu usikker. Men jeg kan slet ikke bære tanken om, at han må lade livet i Endgame. Så kan jeg garantere for at jeg ligger grædefærdig. Så Tony, la’ lige vær’ med at dø, tak!

Hvordan ser jeres top 5 ud?

-stine
Udgivet i Top 5, TV / Film og tagget , , , , , , , , , , , , .

2 kommenterer

 1. Min top 5 er:

  1) Iron Man
  2) Spider-man
  3) Wolverine (han er altså også en marvel 😉 )
  4) Hawkeye
  5) Hulk

  Det er både baseret på filmene, men også på tegnefilmene. Jeg har været fan af Spider-man og Hulk længe før de blev til filmatiseret. 🙂 Men Robert Downey Jr. slår det hele med hans præstation, som Iron man! <3

  • Vi er helt enige med Robert 😉

   Og jeg må indrømme at Spider-Man kravler længere og længere op på listen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *