Markiplier's You're Welcome Tour | Anmeldelse

Markiplier’s You’re Welcome Tour | Anmeldelse

Onsdag aften var jeg at finde i DR Koncertsalen.
Årsagen var det længe ventede (udsolgte) show, hvor Markiplier stod på billetten. Som jeg tidligere har skrevet, havde jeg set ualmindelig meget frem til dette show. Selvom jeg ikke havde den fjerneste idé om hvad det helt præcist var jeg skulle ind at være vidne til, må jeg indrømme at mine forventninger var tårnhøje. Heldigvis blev de indfriet til den helt store guldmedalje.

NOGET SOM JEG ALDRIG HAVDE SET

Når folk spørger mig hvad showet gik ud på, er det hånden på hjertet, ret svært at forklare. Det var virkelig et show som jeg aldrig havde set før. Det var ikke “bare” et stand-up show, som mange havde troet.
Mark(iplier) havde taget 4 af sine bedste venner med på touren. Bob, Wade, Ethan og Tyler, som også er at finde på YouTube og Twitch. Igennem de næsten to timer showet stod på, føltes det i virkeligheden ikke som om man var inde for at se et show. Det føltes i højere grad som man hang ud med nogle gode venner en fredag aften, og bare havde det ualmindeligt sjovt, med tonsvis af dumme og til tider åndssvage lege, der gjorde at lattermusklerne kom på overarbejde op til flere gange.

Det gjorde i allerhøjeste grad, at der var en virkelig god stemning, i de smukke rammer vi befandt os i. Publikummet var i hvert fald på fra det første sekund Mark gik på scenen, og var fuldstændig med fra start til slut.

PUBLIKUMET VAR EN STOR DEL AF SHOWET

Noget af det jeg satte mest pris på var, hvor stor en del publikum havde indflydelse på showet. Faktisk var det stort set os hele vejen igennem, der bestemte hvilken retning showet skulle gå. Folk blev hevet op på scenen og  deltog aktivt i de forskellige “lege” der løb af stablen. Resten af publikummerne havde fået udleveret nogle stemmekort vi skulle holde op, så vi på den måde kunne afgøre hvem der vandt de forskellige udfordringer. Det lyder måske ikke af noget særligt, og det er nok også en af de gange hvor man skulle have været der, for at virkelig forstå hvor genialt og hylende morsomt det var.

Markiplier's You're Welcome Tour | Anmeldelse

IMPROVISATION PÅ HØJESTE PLAN

Stort set hele showet igennem stod den på improvisation på højeste plan. Det er klart at når det er publikum der bestemmer stort set alt, kan de ikke rigtig forberede særligt meget. Og jeg må sige, at jeg er virkelig imponeret over hvor godt de klarede den. De har lavet videoer hvor nogle af de lege de tog op på scenen var med, men med en video er det bare super nemt at klippe det “knap så sjove” fra, og kun fokusere på det der er lårklaskende morsomt. Der var virkelig tidspunkter under showet, hvor tårerne næsten trillede af grin, og jeg kan kun tage hatten af for hvor hurtigt de tænker, og hvordan de formår, med ganske få stikord, at hive den ene joke ud af ærmet efter hinanden.

Showet sluttede af med en omgang Q&A, hvor fans kunne stille de 5 herrer spørgsmål. Det betød at det blev endnu mere intimt end hvad det ellers havde været hele aftenen igennem. Og naturligvis fik de det mest danske spørgsmål nogensinde: “Prøv at sig rød grød med fløde….” Så kan I jo selv tænke jer til hvordan det gik… 😉

Generelt var det bare en ualmindelig fantastisk og virkelig underholdende aften!

Markiplier's You're Welcome Tour | Anmeldelse

SHOWET VAR VED AT BLIVE AFLYST

Når man kommer fra det solrige LA, og pludselig befinder sig i det kolde Europa, hvor kulden og influenzaen raser i disse dage, er man nok lettere modtagelig for at blive ramt af sygdom. Dette var også tilfældet for Mark og co, da flere af dem har været hårdt ramt. Det resulterede også i at de måtte aflyse Amsterdam-showet. Heldigvis var de alle nogenlunde på højkant, hvis man ser bort fra lidt snue hist og her, de fortsat var ramt af.

Men det er åbenbart ikke kun sygdom der kan gøre, at et show bliver aflyst. De fortalte nemlig, at de i et kort øjeblik var bange for at de måtte aflyse showet i onsdags. Alt der kunne gå galt, gik simpelthen galt for dem. En af busserne brød sammen på vej til Danmark. De ankom til København 5 timer senere end planlagt. De var tæt på ikke at kunne få alle deres props med. De blev endda stoppet af politiet, og var tæt på at få en bøde.

Men heldigvis lykkedes det at få klaret ærterne, så vi fik det show vi havde håbet på.

ET SHOW JEG ALDRIG GLEMMER

Som fan af Markiplier igennem et par år efterhånden, var det virkelig en kæmpe oplevelse at få lov til at opleve ham live. Han er om nogen indbegrebet af at man kan hvad man vil. Han har bevist gang på gang, at med hårdt arbejde og masser af positivitet kan man få sine største drømme opfyldt. For mig, er han en kæmpe motivationskilde på det menneskelige plan, og jeg føler mig derfor ekstrem heldig over at jeg var til stede.

Om Mark nogensinde drager ud på sådan en tour igen, her i Europa, vides på nuværende tidspunkt ikke. Men hvis han gør, vil jeg anbefale alle der er til virkelig skæv humor, at tage ind og se ham. Han er hele oplevelsen værd.

Og nu forstår jeg pludselig hvorfor showet hedder “You’re Welcome” – for det eneste jeg kan sige er TAK!

-stine

Udgivet i Livet og tagget , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *