Markiplier til Danmark

Markiplier til Danmark

Årets første julegave er sikret. Min bror og jeg skal ind og se Markiplier, når han gæster Danmark for første gang til februar. Der er måske en del af mine læsere, der ikke er helt med på hvem Markiplier er. Men hvis I læser videre, vil I blive klogere, da dagens indlæg nemlig handler om ham.

HVEM ER MARKIPLIER?

Markiplier, eller hans borgerlige navn, Mark Fischbach, er en 28-årig YouTuber, skuespiller, komiker, meget meget mere. Han startede sin YouTube kanal tilbage i 2012, og er den dag i dag en af de største, og mest indflydelsesrige personligheder på internettet. Han har i skrivende stund næsten 19.000.000 subscribers på sin YouTube-kanal, og har over 8 milliarder visninger, hvilket også gør ham til en af de mest succesrige YouTubere.

Markiplier startede egentlig ud med primært at være gamer, og delte videoer af ham, der spillede computerspil. Ja – det lyder virkelig kedeligt. Og tro mig, det tog også mig rigtig lang tid før jeg forstod, hvorfor man kunne finde det underholdende, at glo på en fyr spille computer – men jeg blev positivt overrasket.

Det var hans serie Five Nights At Freddy’s der endelig fik mig om bord på ‘ipler-toget. Det var egentlig min brors skyld, da han havde sendt mig utallige videoer med Mark, som jeg bare skulle se. Og til sidst gav jeg efter, og har været fan lige siden. Hvad jeg dog hurtig fandt ud af var, at han ikke kun er gamer. På hans kanal finder man efterhånden alt mellem himmel og jord. Der er sjove sketches, vlogs, sindssyge udfordringer med sine venner, og animation. For nyligt tog han guitaren i hånden, og gik til sangundervisning, og man kan derfor også finde videoer, hvor Mark viser sin nye lidenskab frem. Med andre ord, Markiplier laver videoer til hver en smag.

HUMOR

Ud over hans charme og fantastiske (sexede) fortællerstemme, faldt jeg pladask for hans humor. Han har lige den humor som jeg elsker. Tilpas sort og tilpas forskruet. Og så hiver han det ene guldkorn ud efter det andet, hvor man ikke kan gøre andet, end at grine. Men det er ikke kun den åbenlyse humor, jeg er fan af. Det er også den fysiske humor han er i besiddelse af, jeg er vild med. Den mand fortæller alt med sit kropssprog og de mange ansigtsudtryk han kan komme med. Jeg forstår ikke helt, hvordan så flot en fyr, kan være SÅ grim en gang imellem. Men det kan han!

Jeg har efterhånden ikke tal på, hvor mange timer jeg har brugt på, bare at sidde og få trænet lattermusklerne på grund af den mand. Hvis man har en dårlig dag, skal man bare finde en af hans videoer, og så er der næsten garanti for et smil eller 8.

HVORFOR LIGE MARKIPLIER?

Men hvorfor så lige ham? Ud over humoren, som er en “no brainer”, virker Mark også til at han er en rigtig god mand. Jeg er vild med ideen om, at når man har fået skabt sig et navn, og fået etableret sig en stor fanbase, at man så bruger den platform på at gøre noget godt for andre.
Med så mange øjne rettet mod én, har man et ansvar, om man vil det eller ej. Og den har Mark fanget. Hver måned laver han en velgørenheds livestream, hvor han i 12 timer non-stop er live. Her er der for alvor er dømt sjov og ballade, og hvis folk har lyst og mulighed, kan de donere penge til et godtørende formål.
Ved livestreamet i sidste måned, samlede han over 2,5 million kroner indtil Red Barnet.

Ud over at han bruger sit navn på at hjælpe andre, er Mark også en mand der ikke er bange for at vise sine følelser, hvilket er en egenskab jeg sætter stor pris på. Han bærer tit sine følelser uden på tøjet, og man er ikke et sekund i tvivl om han er glad, ked, rørt eller vred. Han deler det meste med os, og er ikke bange for at fælde et par tåre eller to. Det er der nogle personer der godt kunne lære lidt af.

Derudover er han virkelig inspirerende. Jeg er vild med måden han bliver ved med at skubbe sig selv ud af sin personlige comfort-zone, hvorfor han bliver ved med at udvikle sig. Både som creator på YouTube, men også som person. Det er en vanvittig udvikling han har været på, siden jeg startede med at følge ham. Og jeg er dybt fascineret af at se, hvordan han bliver ved med at vokse. Selvom han laver Youtube videoer og jeg skriver blogindlæg, bliver jeg alligevel meget inspireret af hans arbejdsmoral. Han er et levende bevis på, at hvis man arbejder hårdt nok for det man drømmer om, skal man nok nå målet. Så ud over et godt grin, bruger jeg ham også som inspirationskilde.

PÅ TOUR

For et par måneder siden, tog Mark skridtet, og skiftede YouTube ud med et live publikum. Med sine venner Tyler, Ethan, Bob og Wade tog de på en tour rundt i USA, med ” Markiplier’s You’re Welcome Tour”. Disse show blev en bragende succes, og billetterne blev revet væk. Derfor har de nu stablet en ny omfattende tour på benene, der starter i USA til januar, og bringer dem herefter til Europa for første gang.

Jeg har kun hørt godt om dette show, hvor næsten intet er planlagt på forhånd. Faktisk er det publikum der bestemmer hvilken retning showet skal gå, hvilket gør det super interessant.

Som jeg startede indlægget med, har jeg købt en tidlig julegave. Derfor skal jeg ind og se showet når Markiplier og co. kommer til DR Koncertshuset, den 28. februar. Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften, og jeg er sikker på at det bliver en kæmpe oplevelse.

Der er stadig billetter at få til showet, men man skal nok skynde sig hvis man vil med. Hvis man kan lide Markiplier er det i hvert fald en aften man ikke vil gå glip af.

Billetterne kan købes her.

 

-stine

Udgivet i Rodeskuffen og tagget , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *