Månedens sang | April

Jeg har gået og leget lidt med tanken om, at lave det til en fast del af bloggen, at i slutningen af hver måned, vil jeg vælge én sang jeg har haft på repeat den forgangne måned. Det kan være helt nye sange, og det kan være sange af ældre dato. Det er sådan set lige meget, bare den sang mit fokus har været på.

Grunden til dette er, at folk engang imellem spørger mig hvad min yndlingssang er. Og det kan jeg simpelthen ikke svare på, da der findes så mange derude. Det ændre sig hele tiden, og det kommer meget an på hvilket humør jeg er i. Derfor synes jeg det kunne være lidt hyggeligt at lave “Månedens sang”

Selvom måneden ikke er overstået helt endnu, fik jeg alligevel lyst til at skrive – da jeg ikke var et sekund i tvivl om hvilken sang jeg ville vælge.

I denne måned, faldt valget på en ny sang, af en ny kunstner jeg har fået øjnene op for, for kun et par måneder siden. Jeg har allerede blogget om ham tidligere, men han vandt altså “månedens sang” i denne måned.

Det er naturligvis Trent Harmon jeg taler om. Han vandt American Idol for kun et par uger siden. Jeg vil ikke gå i detaljer om ham, for så bliver dette indlæg meget langt. Jeg kan skrive side op og side ned om ham, da jeg er gået hen og blevet lidt tosset med ham må jeg indrømme. Men, hvis I er interesseret I at læse mit indlæg om Trent kan I gøre det her .

Sangen “Falling” er Trent’s “vinder-sang”, og derved hans første single. Sangen er skrevet af Keith Urban, Dallas David og Brett James, og har klaret sig rigtig fint på iTunes.
Jeg må indrømme at det lige tog mig et par gange at høre den igennem, før jeg faldt for den – men det er virkelig en af de sange der bare bliver bedre og bedre for hver gang man hører den. Og nu har jeg så næsten haft den på repeat siden han vandt.

Det jeg synes det er interessant ved netop denne sang er, at den ikke er lige som andre American Idol-vinder sange. De tidligere år, har alle sangene handlet om, at man kan hvad man vil, man skal gå efter sine drømme osv. Men ikke i år. I år er det en rå, sexet og lækker kærlighedssang, der er utrolig radiovenlig. En af mine veninder gjorde mig faktisk opmærksom på, at sangen sagtens kunne medvirke i Fifty Shades of Grey – og hun har ret. Den vil faktisk passe perfekt! Så tak for det Sissel 😉
Om den får en plads i filmen tvivler jeg på, men det må tiden jo vise.

Sangen fremhæver samtidig Trent’s stemme på den bedste måde. Han får virkelig udnyttet sine utallige styrker i sin stemme, og får vist hvad han kan. Fra det dybe til det høje, teknikken, det rå og det bløde. Jeg kunne blive ved…

Jeg har valgt at sætte 3 forskellige versioner af Falling på dette indlæg.

Den første er fra da han blev kåret som vinderen af American Idol sæson 15. Som skrevet lige før, vil jeg ikke gå for meget i detaljer om ham, men jeg bliver nødt til at knytte en enkelt kommentar til netop denne performance. Jeg har aldrig set en American Idol-vinder fuldende sin sang, og oven i købet synge den godt. Alle andre vindere har brudt sammen med tårerne trillende og var for overvældet til at synge, men ikke Trent. Han blev efterfølgende spurgt om, hvordan det lykkedes ham at komme igennem sangen, uden at knække sammen – og hans svar til dette var blot, at folk ville høre ham synge sin sang, og ikke se ham græde snot ud over mikrofonen, så han blev nødt til at bevare fokus og holde den. Det er hvad jeg kalder professionalisme.

Den anden version jeg har valgt at fremhæve, var dagen efter han havde vundet, og optrådte i Live with Kelly and Michael.
SHIT, hvor jeg synes han gør det godt her. Helt klart min foretrukne! Hans stemme er jo vanvittig. Jeg tror ikke jeg kan blive træt af at høre den mand synge!

Den tredje er studie – og den fulde version, til dem der skulle have lyst til at høre hele sangen 🙂

“You just keep killing me one kiss at a time”

 

Hvad tænker I om den?

Stinesig

 

 

Udgivet i Månedens sang, Musik og tagget , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *