Listen up!

Med en titel som Listen Up! kræver den tidligere American Idol deltager fuld opmærksomhed. Og selvom førstehånds indtrykket ikke var hvad jeg havde forventet eller håbet på, så synes jeg rent faktisk at hun formår at få hvad hun beder om!

Haley Reinhart blev nummer 3 i sidste års sæson af American Idol. Med sin meget unikke stemme, har hun været en af mine favoritter af pigerne der nogensinde har været på idol scenen.

LANG VENTETID

Dog skulle vi vente en del længere end forventet på hendes første udspil. Som regel udgiver i hvert fald top 4, deres debut album kun et par måneder efter showet slutter. Men ikke denne gang. Haley fik lov af sit pladeskab til at vente med at gå i gang med at skrive og indspille, til American Idol touren var overstået. Så det resulterede altså i, at vi først kunne få fingrene i hendes album næsten et år senere end forventet.

Haley har været med til at skrive 9 ud af de 10 sange der er på albummet. Hun samarbejde med navne som Mike Elizondo (Maroon 5 og P!nk) Busbee (Kelly  Clarkson og Daughtry) og Rune Westberg (Kris Allen og Adam Lambert). Så lå det næsten i kortene at dette ville blive et fantastisk album.

FIK IKKE MIN VILJE

Det jeg elskede Haley for i Idol var hendes tag på den klassiske rock genre, og så var hun rent faktisk også en af de to deltagere i den sæson, der fik mig til at lytte mere til jazz. (Casey Abrams var den anden). Jeg håbede inderligt på at hun ville gå hele vejen med den klassiske rock stil, og få mixet sit jazz ind i det. Men jeg fik ikke helt min vilje.

Albummet har en god blanding af soul, jazz, blues og en smule klassisk rock blandet sammen med pop, der gør at det er et album der virker meget 50’er , 60’er og 70’er inspireret men er gjort mere nutidig. Den stil der er på albummet er ikke meget man hører i radioen i dag, men den minder alligevel om store navne som Adele, Duffy og nu afdøde Amy Winehouse.

KRÆVER OPMÆRKSOMHED

Ærligheden, teksterne, melodierne, genre blandingerne og sidst men bestemt ikke mindst Haleys vanvittige stemme, der virkelig kommer til udtryk på dette udspil, gør at man ikke kan lade være med at lytte til det. Det er tydeligt at mærke at Haley virkelig har fundet ud af hvem hun er som kunstner. Og der er ingen tvivl om hvilken retning hun vil gå fremadrettet.

Første gang jeg hørte albummet, var jeg ikke vildt begejstret, men hun har alligevel formået at få mig til at skifte mening. Nu har jeg faktisk svært ved at slippe albummet – og har lyst til at lytte til det igen og igen! Jeg mangler måske et par enkelte numre der er mere tempofyldt. Men bortset fra det er det et smukt og virkelig godt album!

Tjek Haleys første single, Free, ud her:

 

4/5 stjerner får hun af mig

Stinesig

Udgivet i Albums, Musik og tagget , .