Julens bedste | TOP 5

Julens bedste | TOP 5

Det er faktisk virkelig mange år siden, at jeg sidst har været sådan rigtig i julehumør.
Jeg tror årsagen til dette er at de sidste par år, har jeg haft et job hvor jeg snildt kunne have en 60 – 80 timers arbejdsuge, allerede fra november måned. Det gjorde også, at da vi ramte december, var jeg allerede ved at brække mig om tanken om mere ‘juleri’, da stortest alle mine arbejdsopgaver omhandlede julen.

Derfor har jeg i mange år forbundet denne højtid med alt for meget stress. Og ikke kun den ‘obligatoriske’ julestress, som så mange mennesker lider af.
Men da jeg går ledig, har jeg derfor ikke været ramt af denne stress, hvilket har været virkelig rart for både krop og sjæl. Og det gør, at jeg rent faktisk er i julehumør i år, og endnu bedre, kan nyde denne tid.

For første gang siden jeg er flyttet i min lejlighed, har jeg sågar pyntet en smule op. Altså, det er ikke fordi det vrimler med kravlenisser over alt, men der er da lidt julehygge at spotte i mit lille hjem. Alle julegaver er købt, hvilket heller aldrig er sket før, så tidligt i december. Så man må sige at jeg virkelig er godt med, hvilket er yderst sjældent for mig.

JULENS 5 BEDSTE

I dag siger kalenderen den 5. december, og derfor tænkte jeg, at jeg ville dele min top 5 over mine yndlings ting ved julen.

Gaveindkøb & Indpakning

Noget af det jeg ser allermest frem til, er faktisk at købe julegaver til min familie, og især at pakke dem ind. Jeg tænker meget over hvilke gaver jeg giver, og kan godt lide at gøre lidt ekstra ud af dem. Og så hygger jeg mig ualmindelig meget med at pakke pakkerne ind. Jeg sætter noget (jule)musik på, tænder nogle stearinlys, drikker måske et glas vin, og går igang med indpakningen. Bare ren og skær hygge. Jeg elsker det!

Den oblikatoriske jule-strøg-tur

Hvert år tager jeg altid på Strøget her i København og juleshopper. Selvom der altid mange mennesker, elsker jeg København i juletiden, især med alle julelysene og udsmykningen man finder rundt omkring. Det er så hyggeligt at gå og ose, drikke en kop varm kakao. Købe brændte mandler, og måske finde et sted og få et par æbleskiver. Hvis det ikke er hygge, ved jeg virkelig ikke hvad er!

Julemusik

Selvom jeg har en meget bestemt regel om ingen julemusik før den 1. december, så er der alligevel et eller andet over det. Man kan da næsten ikke undgå, at komme i et godt humør, når man hører tonerne fra Wham’s Last Christmas. Personligt for mig, er der særligt én julesang der har kørt på repeat herhjemme. I kan jo selv gætte hvorfor 😉

Julefrokost

Jeg kan naturligvis ikke komme uden om julefrokosterne. Jeg ser virkelig altid frem til disse aftener med dem jeg holder af. Der bliver spist god mad, drukket øl og vin, raflet om diverse pakker, grint en del og ellers bare talt om alt og intet. De sidste par år har jeg ikke været de ‘traditionelle’ julefrokoster, hvor man har de ondeste tømmermænd dagen derpå.  Faktisk har dem jeg har deltaget i, været helt nede på jorden. Men jo ældre jeg bliver, jo mere sætter jeg egentlig også mere pris på hyggen og dem omkring mig, frem for at være så fuld som mulig. Ja – jeg er ved at blive gammel.

Julemaden

Ja, jeg kan altså godt lide mad. Men julemad.. YUMMI! Flæskesteg, andesteg, brune – og hvide kartofler, rødkål, brun sovs og min mors ris a la mande. Så er der altså ikke et øje tørt.  Alt den fede mad, alle sundhedsfreaksene fortæller os at vi skal holde os fra, kan vi uden dårlig samvittighed skovle i os. Jo, man tager højst sandsynligt et par kilo på i denne måned. Men som min mormor altid sagde: “Det er ikke hvad du spiser mellem jul og nytår, det er hvad du spiser mellem nytår og jul…”

-stine

Udgivet i Top 5 og tagget , .

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *