Breaking Plans | Tv-serier

Breaking Plans | Tv-serier

Serie-nørden er tilbage! Okay, i virkeligheden har hun jo aldrig sådan rigtig været væk?
Oh well. Hvorom alting er, har jeg gået over længere tid og tænkt over, hvordan TV-serier egentlig kunne have været blevet, såfremt forfatterne gik efter deres oprindelige plan. Og hold nu op de serier havde været. Anderledes?

Jeg har lavet en lille liste over de 5 serier, hvor jeg virkelig er glad for at forfatterne ændrede mening, og skrev historien i en anden retning.

BREAKING BAD

Breaking Bad er en af de absolut bedste TV-serier jeg nogensinde har set. I virkeligheden topper den nok listen over favoritserier. En af årsagerne er udentvivl karakteren Jesse Pinkman (Aaron Paul). Allerede ved første øjekast var der bare noget over ham, der gjorde at jeg virkelig faldt pladask for ham. Der var noget skrøbelighed bag den ellers “I don’t give a F*uck”-attitude, der gjorde at jeg fandt ham ekstrem interessant.

Vince Gilligan, der er hjernen bag dette mesterværk af en tv-serie, havde dog nogle andre, og ret fatale, planer for Jesse. Gilligans originale plan var, at Jesse skulle dø i første sæson. Jeg er SÅ glad for at forfatterne valgte at beholde ham. Jeg kan slet ikke tænke mig til hvordan historien ville have været, såfremt han ikke var med. Og ærlig talt, har jeg heller ikke lyst til at vide det.

GREY’S ANATOMY

Nu er det ikke fordi jeg har været med på Grey’s Anatomy toget særlig længe. Men jeg er fuldkommen hooked, og er blevet lettere besat af den serie. Med en serie der er på 14 sæsoner, er det næsten logik for burhøns at karakterne bliver skiftet ud, og jeg har også sagt farvel til nogle personer jeg på ingen måde havde lyst til skulle forlade hospitalet. En af mine yndlingskarakter jeg har været glad for fra start, er Alex Karev (Justin Chambers).

Men, da Shonda Rhimes skrev piloten til Grey’s, var der ikke nogen karakter ved navn Alex med. Det var først efter at de havde skudt det første afsnit, at hun skrev ham ind. Hun følte der manglede lidt balance i gruppen bestående af Meredith, Cristina, Izzi og Geroge. Hun følte der manglede noget testosteron, hvorfor hun skrev karakteren Alex. Efterfølgende har man skudt et par enkelte scener om i første afsnit, hvor Alex er med. Det er også tydeligt at se, hvis man går tilbage og ser første afsnit igen, hvilket jeg gjorde forleden. Nøj – hvor er jeg glad for at Shonda valgte at skrive ham ind! Grey’s uden Alex? Jeg tænker nej, nej og nej!

LOST

Da vi første gang stiftede bekendtskab med de overlevende efter flystyrtet med Oceanic Flight 815, stod det klart at Jack Shepard (Matthew Fox) var gruppens leder, og derved en af de største brikker i historien om den mystiske ø. J. J. Abrams og de andre skabere af serien, havde bare ikke planlagt at Jack skulle blive den nøglefigur han gik hen og blev. Faktisk var det meningen, at han allerede skulle dø i det allerførste afsnit.

Men efter den første test screening, var der ingen tvivl om, at folks respons på Jack var større end forventet. Han blev simpelthen lynhurtigt en fanfavorit, hvorfor man valgte at give ham seriens centrale post. Hvis han ikke blev så populær havde vi jo aldrig hørt ham råbe “DAMMIT, KATE! RUN!”. 

På trods af den ualmindelige dårlige afslutning, var det en virkelig fed serie. Måske skulle man se den igen snart?

VENNER

Der er rigtig mange der har Ross og Rachel som yndlingspar i Venner. Og jo bevares, jeg er også rigtig glad for de to. Men hvorfor var de lige SÅ længe om at indse at de var meant to be? Oh well. Det er ikke dem det skal handle om her. Mit favorit-par i serien, er nu engang Monica og Chandler. Jeg er virkelig pjattet med det forhold de har, og elskede at se hvordan Chandler (der i øvrigt er min yndlings-ven) udviklede sig efter han fandt sammen med Monica. Og heldigvis blev det sådan. Seriens skabere havde nemlig i første omgang valgt, at seriens “hovedpar” skulle bestå af Monica og Joey.

Jeg kan virkelig ikke se det for mig, og er derfor glad for at de valgte at gå den anden vej. Tænk hvis Chandler var endt op med Janice?! OOH. MYY. GOOOD!!!

THE WALKING DEAD

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er ret pjattet, som i VIRKELIG pjattet, med Daryl Dixon (Norman Reedus) fra The Walking Dead. Han har været min yndlingskarakter lige fra begyndelsen. The Walking Dead er, som nævnt tidligere på bloggen, baseret på en tegneserie, hvor karakteren Daryl ikke er med. Karakteren er altså skrevet udelukkende til tv-serien. Da Norman fik rollen som Daryl, var det meningen at hans storyline kun skulle spænde over en håndfuld afsnit. Herefter ville han lide samme skæbne, som andre der blev bidt af en zombie.

Hvis han var blevet dræbt så tidligt i serien, havde vi jo aldrig fået den Rick og Daryl bromance? Det er en trist tanke!
Jeg ved der er nogle af mine læsere der ikke er up-to-date med The Walking dead, så om Daryl er i live i dag eller ej, vil jeg ikke spoile her. Det må I selv finde ud af…..

-stine

Udgivet i Top 5, TV / Film og tagget , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *