Black Stone Cherry | Nyt album ‘Kentucky’

Kentucky er navnet på den 5. –  og nyeste plade fra Black Stone Cherry, der udkom på gaden tidligere på måneden. En ægte hyldest til deres hjemstavn. Tit og ofte er det utrolig svært på at høre på et band hvor de er fra, rent geografisk. Det er dog ikke tilfældet her, da disse herre har forkælet os med det bedste fra sydens rock gennem det sidste årti. Og dette udspil er ingen undtagelse.

Kentucky går fint i fodsporerne fra deres tidligere albums, med en masser lækker og sprødt sydstatsrock, men dog virker det en smule som om de alligevel bevæger sig lidt længere hen imod en stærkere rock/metal lyd. Det er svært at forklare, men hvis man sætter sig ned og lytter deres albums igennem, giver det mening 🙂

The Way of The Future sætter albummet igang på den stærkeste måde, med det lækreste guitarriff, og albummet i sin helhed fungerer rigtig fin. Jeg tror, at folk der ikke normalt er til rock, vil finde elementer på denne plade, som de alligevel synes om.

En ret stor overraskelse, for mit vedkommende i hvert fald, er deres cover af Edwin Starr’s ikoniske “War”. Det kom virkelig bag på mig, at de havde valgt at smide den med. Men fungerer det? Ja det synes jeg i allerhøjeste grad at det gør!

Mit højdepunkt på dette album, runder også det hele af. Det er den ualmindelig smukke ballade, The Rambler, der er skrevet af Shinedown’s tidligere guitarist, Jasin Todd. Første gang jeg hørte denne sang var i Manchester, da jeg så dem på deres Carnival of Madness tour, og den fangede min opmærksomhed med det samme, og jeg vidste, at det var en sang jeg ville lytte på repeat senere hen. Og jeg fik ret! Der er dømt gåsehud i flere dage….

Selvom det først er et par år siden jeg lærte Black Stone Cherry at kende, er det tydeligt at mærke at de er blevet mere voksne. Det kan i høj grad mærkes på deres tekster, der er blevet noget mere modne og dybe. Jeg synes uden tvivl, at alle rock-fans bør gøre sig selv den tjeneste at lytte til Black Stone Cherry noget mere. Chris har en fuldkommen lækker og sprød stemme, der ikke er til at stå for! 🙂

Jeg er ikke skuffet over albummet, men jeg vil ikke gå så langt og sige det er det bedste album jeg har hørt. Jeg giver den 3,5/5 stjerner.

The Rambler

Stinesig

Udgivet i Albums, Musik og tagget , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *