Black Stone Cherry Burnin'

Black Stone Cherry | Burnin’

Black Stone Cherry er tilbage, med det første udspil, Burnin’, fra deres kommende album Family Tree.

BURNIN

Sangen er meget klassisk Black Stone Cherry. Endnu en gang synger Chris Robertson næsten trusserne af mig. Ja, jeg er virkelig fuldkommen forelsket i den mands stemme. Som jeg tidligere har skrevet på bloggen, har Chris en af de absolut bedste stemmer hvis man spørger mig. Det kommer så ubesværet, og han skal bare åbne munden, og så vælter det ud med lækkerhed. Jeg er fan.

Teksten vil jeg ikke påstå er en af deres stærkeste til dato. For mig virker den lidt Nickelback-ish, uden at det på nogen måde skal menes som en fornærmelse. Jeg elsker Nickelback, men jeg er udmærket klar over det had mange har imod bandet, hvilket jeg fatter hat af. Men nok om det.

Jeg er ret vild med selve lyden de har skabt til Burnin’. Og den guitar… Mere af det, tak!
Når jeg lukker øjnene finder jeg mig selv på et stadion fyldt med mennesker, og ser Black Stone Cherry fyre den af på scenen. Den virker meget “live”, hvilket gør den autentisk og lyder ikke som om den er blevet (over)produceret i et studie. Det er helt klart noget jeg sætter enormt stor pris på. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at den vil falde godt ind på en rock-radio, og har potentialet til at blive et hit.

FAMILY TREE

Black Stone Cherry’s 6. studioalbum udkommer den 20. april i år. Det er et album bestående af 13 numre, og samtlige sange er skrevet af de 4 herrer selv. Derudover har de også selv produceret og mixet albummet sammen, så jeg ser ekstrem meget frem til at høre hvad de nu har fundet på. De er ikke ligefrem det band der udvikler sig mest fra album til album, som nogle af mine andre yndlingsbands bands har det med at gøre. Black Stone Cherry står fast ved deres sydstatsrock rødder, og har meget af den samme lyd hele vejen igennem, med undtagelse af et par enkelte afstikkere. Dog kan man høre at de laver musik fordi de ikke kan lade være, og det er altså et kæmpe plus i min bog.

Bandets trommeslager, John Fred, har udtalt at Family Tree fremhæver en del af deres musikalske inspirationskilder spredt ud over mange forskellig grene på rockens træ. Dog har de samtidigt lavet noget der er helt deres eget, med deres ikoniske sydamerikanske rock’n’roll lyd.
Det bliver spændende at høre hvad de har fundet på.

EUROPA TOUR

De 4 sydstatsrockere drager ud på en Europa-tur til juni. Det er langtfra alle datoer der er offentliggjort endnu, men jeg håber virkelig på en dansk dato. Jeg havde billet til deres sidste annoncerede show herhjemme, men desværre aflyste bandet den Europatour. Jeg synes derfor, det er på tide at vi tager revanche. Hvis man er til live – og rockmusik bør man gøre sig den tjeneste at se Black Stone Cherry live. De er udentvivl et af de fedeste livebands jeg har set til dato.

-stine

Udgivet i Musik og tagget , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *