De bedste oplevelser | 2016

2016 er ved at været et overstået kapitel. Derfor jeg tror ikke jeg er den eneste, der på denne tid, kigger tilbage på året der er gået.

Efter mit seneste blogindlæg, hvor jeg skrev om koncertoplevelser generelt, kunne jeg naturligvis ikke lade være med, at tænke tilbage på de helt ualmindelige fantastiske oplevelser jeg har haft i år. Selvom 2016 ikke slog rekorden på flest koncerter på et år, var det uden tvivl et år jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme. Derfor besluttede jeg mig for at lave en top 3 over de bedste koncerter jeg har været til i de sidste 12 måneder.

3. – Adam Lambert, København

Adam Lambert er en sanger jeg har fulgt siden han kom frem. Og i april fik jeg æren af at opleve ham for 13. gang live.
Jeg må starte med at være ærlig og sige, at det var ikke den bedste Adam Lambert koncert jeg har været til, men alligevel formår han at komme ind på denne top 3. Manden har et talent som ingen andre. Hans vokal er så overlegen og man bliver fuldkommen tryllebundet af hans nærvær på scenen, at man ikke kan tage øjnene fra ham.

Det er ikke mange artister der er bedre live end de er på studiealbums, men det er Adam. Jeg vil langt hellere lytte til ham live end på et album, da der sker et eller andet helt magisk med hans stemme når han står på scenen. Han er en knalddygtig performer, der formår at få hver og en med.
Det var tydeligt at mærke at Adams fanbase er vokset gennem årene, og som fan fra dag 1 kan man kun blive stolt, når man ser at andre mennesker langt om længe har fået øjnene op for ham.

Jeg vil ikke skrive alt for meget om koncerten, da jeg allerede har skrevet et indlæg om den tidligere. Den kan I læse her .

Men helt klart en fantastisk aften – der viser hvor langt Adam er kommet som soloartist.

 

2 –  Carnival of Madness, Manchester

I marts måned tog en god veninde og jeg turen til Manchester, hvor Carnival of Madness løb af stabelen.
Det store trækplaster for mig var uden tvivl Shinedown, da jeg ikke havde set dem live i over 8 år. Så da jeg så at de var med på denne tour, med to af mine andre absolut yndlingsbands, Black Stone Cherry og Halestorm, var jeg ikke et sekund i tvivl om at jeg måtte afsted! Jeg skrev naturligvis også om denne aften her på bloggen, som I kan læse her

Inden koncerten var vi så ualmindelig heldige at løbe ind i Zach Myers fra Shinedown. Det var første gang jeg skulle mødte ham ansigt til ansigt. Og han overraskede mig virkelig meget, da det første han sagde til mig var “Hey, I know you” . Så er man virkelig opmærksom på sine fans på de sociale medier! Han var virkelig rar og tog sig tid til en lille sludder, inden han skulle til soundcheck. Det var helt klart noget jeg ikke havde regnet med ville ske.

Selve koncerten var ikke fra denne verden. Alle 4 bands blæste mig fuldkommen omkuld, og jeg gik fra den store arena med den følelse at intet kunne få mig ned fra den sky jeg sad på. Jeg var høj i timerne, dagene selv ugerne efter.

Hele dette Manchester eventyr sluttede af med, at vi mødtes med Arejay Hale fra Halestorm og Brad Lewis (manager for Black Stone Cherry), og havde en fest uden lige. Der blev joket til den store guldmedalje og de røverhistorier der blev delt, gjorde at man havde ondt i kinderne og maven af at grine efterfølgende.

Helt klart et af de største oplevelser for mig i år!

 

1 – Shinedown, Hamborg

Der er ingen tvivl om hvilken koncert der kommer på første pladsen i denne lille top 3.
I juni måned tog jeg til Hamborg med min lillebror, for at opleve Shinedown. Jeg har som de andre koncerter på denne liste, også tidligere skrevet et længere indlæg om denne oplevelse, så hvis I har lyst kan I (gen)læse det her .

Men hele denne oplevelse var mere end jeg nogensinde havde turde drømme om. For det første så jeg mit yndlingsband live, så bare den tanke gør mig ufattelig glad. Samtidig var en det en intim koncert, så vi havde virkelig meget direkte koncert med dem, hvor det både blev til masser af smil, grin, blink, high fives, og et meget svedigt kram fra Brent Smith under showet. Brent, Zach, Barry og Eric var fuldkommen på toppen denne aften og leverede et show hvor setlisten var perfekt. Jeg stod på første række, og fik 2 trommestiks, 2 plekters og setlisten.

Og for at runde det hele af mødte alle fra bandet efter showet. Her tog de sig så god tid til os, så der var både plads til at være seriøst og samtidig få en masse gode grin og kram.

Drømme går i opfyldelse

Jeg har været heldig at møde mange af mine store musikalske inspirationskilder. Men de 4 Shinedown drengene tog fuldkommen pusten fra mig. De var så nede på jorden, virkelig ydmyg. De kiggede mig i øjnene og lyttede, da jeg fortalte dem det, jeg altid har ønsket mig at fortælle dem. Det var en drøm jeg har haft i over 10 år der gik i opfyldelse. Så naturligvis topper denne aften listen over største oplevelser i 2016. Og måske endda nogensinde.

 

Det var så det. Jeg har desværre ikke ret mange koncertbilletter i hus til 2017 endnu – men mon ikke det kommer? 😉
Jeg er i hvert fald spændt på at se hvad det kommende år byder på at musikalske oplevelser.

Stinesig

Udgivet i Koncerter, Musik og tagget , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *