Bedste mandlige vokalister I TOP 5

Hvem er de bedste mandlige vokalister?
Den samtale havde jeg her over weekenden, med min far og bror, som begge har lige så stor en kærlighed til musik som jeg har.
Derfor tænkte jeg at jeg ville dele min personlige top 5 med jer.

Nogle af stemmerne kender I garanteret, og der kan være andre hvor I tænker “hvem?!” Men måske kan I få udvidet jeres horisont og få øjnene – og ørene, op for nogle af de bedste stemmer overhovedet. I hvert fald hvis I spørger mig – og jeg har jo altid ret! (bemærk venligst ironien)

Det har egentlig været svært at finde frem til de 5 mænd der kommer med på listen, for jeg lytter til rigtig meget forskelligt musik, og er vild med mange stemmer. Men jeg er kommet frem til de stemmer der kan give mig gåsehud, bringe tårerne frem i øjenkrogene, få mine hænder til at klappe i rent begejstring og bare får mig til at sige WOW!

 

5: Chris Robertson

En af nutidens bedste rockstemmer tilhører uden tvivl Chris Robertson. Hvis man leder efter den perfekte kombination af en rå, sexet og stærk stemme, der samtidig formår at have en snert af skrøbelighed, så skal man blot sætte et album med Black Stone Cherry på. Det var virkelig kærlighed ved første lyt, da jeg først blev introduceret til bandet. Og det er Chris’ stemme der gjorde at jeg blev interesseret, og har gjort at jeg har fastholdt min begejstring for bandet lige siden. Desuden er Chris også en ualmindelig dygtig liveperformer. Han formår altid at have publikum i sin hule hånd når han står bag mikrofonen.

 

4: David Coverdale 

Havde jeg været til i slutningen af 70’erne og i 80’erne, er der ingen tvivl om at Whitesnake ville være et af de bands jeg ville have været mest besat af. De har en frontman der er udrustet med en fuldkommen latterlig stærk, og sexet stemme. Hans register, hans teknik og indlevelse er ikke fra denne verden. Nu er jeg mest til rock, og hvis man leder efter en mand der virkelig kan synge rock, behøver man ikke lede særlig længe. Lyt til David, og så har I en ægte rock’n’roll vokal!

Whitesnake er et band jeg næsten har fået ind med modermælken, men på trods af det, er det først inden for de seneste par år, at jeg virkelig har fået øjnene op for dem. Selvom de er et band af ældre dato, holder de sgu stadig. Og der har Davids stemme, uden tvivl, en kæmpe finger med i spillet.

 

3. Freddie Mercury

Jeg vil ikke træde nogen over tæerne, men hvis man ikke synes at Freddie havde noget fuldkommet unik og udefinerbart over sin stemme, bør man virkelig få sin hørelse tjekket. Han er og bliver en af de største sangere vi nogensinde kommer til at opleve. Desværre gik han bort da jeg kun var 2 år gammel, og nåede derfor aldrig at opleve hans magi live. Men på trods af det har han formået at tryllebinde mig med sit talent, efter jeg opdagede musikken. Freddie havde bare en teknik, en musikalsk forståelse og en nerve der på ingen måde kan benægtes.

 

2. Adam Lambert

Jeg har blogget om Adam Lambert utallige af gange, for ja – jeg er kæmpe fan! Men det jeg elsker mest ved ham, er uden tvivl den gave han har fået, i form af sin stemme. Den mand kan virkelig synge alt. Og når jeg siger alt, så mener jeg virkelig alt. Det tekniske har han fuldkommen styr på, og så er  han en af de sangere der virkelig har det mest vanvittige register. Han ved hvordan han skal udnytte det, så man får total ear-gasm hver gang man hører ham synge.

Og nu da jeg var inde på Freddie Mercury før. Adam er nok det bedste bud, på vores generations Freddie Mercury. Det er klart at Adam og Freddie er to vidt forskellige performere, men de resterende medlemmer af Queen har fuldkommen skudt papegøjen, i forhold til at få Adam som frontman.
Desuden er Lambert en jeg uden tvivl foretrækker at se live, for han er exceptionel live. Der sker bare et eller andet magisk med hans stemme når han står på scenen.

 

1. Brent Smith

Surprise, surprise. Brent Smith, fra Shinedown er også med på listen. Men det kan næppe komme som nogen overraskelse for dem der kender mig privat, eller har læst min blog. Brent er som sådan ikke en af de bedste tekniske sangere, det indrømmer jeg. Men han mestrer noget jeg vægter højere, end blot en fantastisk teknik. Han synger med så meget nerve og overbevisning, at man ikke er et sekund i tvivl om at de ord han synger, kommer direkte fra hjertet. Og det sker hver evig eneste gang. Jeg kan simpelthen ikke benægte den lyd der kommer ud af ham. Lige gyldigt hvilken følelse jeg sidder med, har han skrevet og sunget en sang, der rammer det så præcist, at man skulle tro han har læst mine tanker.

Brent har naturligvis også et fantastisk band der støtter ham, det er der ingen tvivl om. Men selv når det er akustisk, med kun hans stemme og en guitar eller klaver, sker der noget magisk. Jeg kunne skrive side op og side ned om hvor fantastisk han er. Men hvis I endnu ikke har gjort det, bør I gøre jer selv den tjeneste at lytte til Shinedown. I kan takke mig senere…

Der er måske nogle på denne liste der har en større stemme end Brent og er bedre live. Men på trods af det ligger han stadig nummer 1. Årsagen er den simple årsag, at han taler mere følelsesmæssigt til mig via hans vokal, end nogen anden sanger nogensinde har gjort. Han har bogstaveligtalt sunget sig direkte ind i hjertet hos mig. Og for mig er det, det musik handler om. Følelser.

 

Udgivet i Musik, Top 5 og tagget , , , , , , , , , .

En kommentar

  1. Pingback: Queen + Adam Lambert i Royal Arena | Anmeldelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *