Avengers Endgame | Teorier

Dette indlæg bliver nok mit mest nørdede til dato. Og jeg kan ikke understrege det nok. Der vil være gigantiske spoilers, så hvis du ikke har set alle Avengers filmene, ville jeg stoppe med at læse, tænde for dit tv, se filmene, og kom tilbage når du har set dem! 😉

I nat er ventetiden endelig forbi! I hvert fald for mit vedkommende. Jeg skal i Imperial og se en af de mest hypede og længe ventede film i flere år. Avengers: Endgame. Filmen starter klokken 23:59, og jeg er ved at gå ud af mit gode skind i bar spænding. Jeg har i de sidste par uger set samtlige 21 film der leder op til dette øjeblik. Og jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg ikke har brugt (alt for meget) tid og energi på, at finde ud af hvad der sker med vores helte, efter den mavepuster af en afslutning på Infinity war.

Faktisk har jeg siden jeg forlod biografen sidste år, gået og haft tonsvis af teorier. Og teorier er der ikke ligefrem kommet mindre af, efter de første trailers til filmen udkom. Men, som den vågne Marvel fan ved, har skaberne bag diverse MCU film, det med at lave trailers der ikke stemmer overens med hvad der rent faktisk bliver vist i filmen. Ganske enkelt for at få os helt ud i en anden tankegang, så vi ikke har den fjerneste ide om hvad der kommer til at ske. (Ja, Hulk. Jeg kigger blandt andet på dig! Jeg så dig i traileren til Infinity War, men IKKE i filmen!)

Hvorom alting er, har jeg samlet en lille liste ud fra de teorier jeg har, efter at have set filmene endnu engang, samt meget lange samtaler med andre MCU nørder.

AVENGERS OG INFINITY STEN

Det slog mig for et par dage siden. Der er 6 infinity sten og 6 originale Avengers. Tilfældigt? Jeg tænker nej! Der er en årsag til lige præcis Iron Man, Thor, Hulken, Black Widow, Hawkeye og Captain America alle overlevede. Jeg havde egentlig en teori til hvordan det muligvis hang sammen, men ret hurtig fandt jeg alt for mange huller i den, til at jeg tror den kan lade sig gøre. Men jeg kan alligevel ikke helt slippe tanken, så hvordan det hele hænger sammen (hvis det gør) er jeg spændt på at se. Jeg tror i hvert fald ikke, at det er tilfældigt.

CAPTAIN MARVEL

Hvilken rolle kommer Captain Marvel til at spille i det sidste kapitel, er der mange der har forsøgt at spå om. Jeg er personligt ret overbevist om at det er Thor og Captain Marvel der tager til Titan, og redder Tony og Nebula.

Jeg tror at forholdet mellem Captain Marvel og Tony bliver en smule anspændt til at starte med, i og med at Captain Marvel får til opgave at bruge, og dermed opgive, sine kræfter, på at tilintetgøre Space-stenen. Det er hun ikke meget for, men alligevel tror jeg, at Tony får hende overtalt. Måske bygger han en ny dragt til hende, så hun kan fortsætte med at udøve heltegerninger? Jeg tror altså ikke på at Captain Marvel bliver nøglen til at vinde krigen mod Thanos, men blot er en brik i det store og komplicerede puslespil.

ANT-MAN

Ant-man opdager en helt ny side af Quantum Realm, og kommer ud på den måde. Jeg har endda en eller anden sindssyg idé om, at Sakaar, hvor Thor og Hulken tilbragte det meste af deres tid i “Ragnarok”, rent faktisk er en del af Quantum Realm.

Hvis I husker end-credit scenen i Ant-man and the Wasp, hvor han får at vide “Don’t get sucked into a time vortex – we won’t be able to save you”. Men hvad nu hvis det rent faktisk er det der får ham ud? I øvrigt er jeg ret sikker på, at han befinder sig inde i Quantum Realm i et par år, og først slipper fri længe efter Thanos’ fingerknips.

Samtidig tror jeg også, at i og med Ant-Man har fundet et dybere lag i Quantum Realm, at Avengers gruppen på den ene eller anden måde bruger det til deres fordel. Måske får de endda lokket Thanos dertil, så de kan besejre ham der?

HAWKEYE

Jeg kan ikke forklare hvorfor, og jeg har ikke noget konkret at bygge det på, men jeg har en følelse af, at Hawkeye kommer til at spille en ret stor, og vigtig, rolle, når det kommer til at skulle vinde over Thanos.

Jeg tror desværre, at Clint så sin familie blive forvandlet til støv, og det gør at han kommer ud på et (farligt) sidespor. Det slår simpelthen klik for ham, for at sige det på godt dansk. Men Black Widow opsøger ham, og får ham med tilbage til gruppen.

HVEM DØR?

Det nemmeste svar vil sige, at det er Thanos der dør. Men det tror jeg faktisk ikke han gør. Jeg er overbevist om at Captain America og co. nok skal vinde over ham, og på den ene eller anden måde, får dem tilbage der blev til støv.

Når det så er sagt, er der én (eller flere) der dør. Og min mistanke er at det er en af de originale 6 der må lade livet. De fleste er ret overbevist om at det enten er Captain America eller Iron man der når sin fatale endedestination, men jeg er ikke helt sikker jeg er med på de teorier.

Jeg tror i stedet at Captain America kommer tilbage i tiden, og vælger at blive der. Så kan han langt om længe få sin dans med Peggy.
Og Tony – forhåbentlig trækker han sig “bare” tilbage, bliver gift med Pepper og få et par børn. Eller er det for meget ønsketænkning?

Jeg kan ikke finde ud af med mig selv, hvem jeg tror der dør, af de 6 originale avengers. Forhåbentlig ikke nogen. Men hvis jeg skulle nævne en, har jeg desværre en følelse af at det bliver Hawkeye. Derudover tror jeg også, at vi skal sige farvel til Nebula.

KOMMER ALLE TILBAGE?

Jeg vil vædde min gamle hat på (hvis jeg ellers havde sådan en), at alle vi mistede efter snappet, får vi igen. Men hvad så med dem der døde før fingerknipset? Her tænker jeg især Loki, Gamora og Heimdal. Svaret er ja. Gamora og Heimdal kommer tilbage, da vores gruppe, på den ene eller anden måde får skruet tiden tilbage. Jeg er i hvert fald ret sikker på, at vi kommer helt tilbage til slaget om New York fra Avengers 1. Loki vender også tilbage. Men ikke fra de døde. Jeg er stadig helt overbevist om, at Loki aldrig døde i starten af Infinity War. Så kan I kalde mig skør, men det nægter jeg at tro på!

MANGE FLERE TEORIER

Jeg har tonsvis af andre teorier, om tidsrejser, parallelle/alternative universer og meget mere. Men jeg må nok hellere afrunde dette indlæg snart, for ellers kunne jeg jo blive ved.

Om jeg har ret eller ej vil tiden vise. Et eller andet sted håber jeg det ikke, for jeg vil overraskes. Jeg vil samle kæben op fra gulvet, og efterlades mundlam, rørt, men tilfreds.

Hvorom alting er, kan jeg slet ikke beskrive hvor ualmindelig spændt på jeg er, til at se afslutningen på denne saga. ( Ja – jeg går alt for meget op i det, jeg ved det godt. ) Jeg er sikker på at det bliver noget af en følelsesladet rutschetur, så jeg må nok hellere huske en pakke kleenex eller 3.

Der kommer naturligvis en anmeldelse af Avengers: Endgame, så snart jeg lige har fået jordforbindelsen igen.

-stine
Udgivet i TV / Film og tagget , , , , , , , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *