ALIIUM

ALIIUM

Tilbage i august måned i år, tog jeg ind på Rådhuspladsen, da Copenhagen Pride løb ad stablen. En af årsagerne til at jeg var til stede var, at min lillebror havde et job, og skulle filme en af kunstnerne der skulle optræde. Sidenhen, har min bror arbejdet sammen med samme kunstner. For nyligt blev der optaget nogle akustiske og intime optrædener med ham, hvorfor jeg fik interessen i at se og høre lidt mere til ALIIUM.

ALIIUM HVEM?

ALIIUM, eller hans borgerlige navn Mike Paudy, er en 26 årig sanger der kommer fra København. I 2008 deltog han i X-Factor, og udgjorde en tredjedel af gruppen RaiDen, der endte på en 7. plads. Efterfølgende udgav Mike et par singler, blandt andet Side Effects , men i år har han valgt at gå under kunstnernavnet ALIIUM, og skiftede de engelske tekster ud med danske.

På sin Facebook-side har han hver søndag i advent, lagt en akustisk udgave af et af sine numre op. Indtil nu har det været sangene Loyalitet , Lidt Beskidt og senest i dag Løber Mod Tiden vi har fået fornøjelsen af. Han beskriver selv de akustiske versioner således:

Det er vigtigt for mig at mine tekster bliver lyttet til da jeg selv skriver mine sange. De fleste af mine nummerer er op-tempo, og derfor kan bassen tit overdøve meningen med sangen. Men de kommer alle sammen et sted fra i mit liv og hjerte. Jeg elsker at spille på store scener med fuld knald på mens danserne hopper og springer omkring mig. Men jeg har haft lyst til at vise en anden side af mig selv. Her er jeg helt ærlig og uredigret.

 

MUSIKKEN

ALIIUM beskriver selv sin musik som alternativ R&B, og meget af det er up-tempo og meget dansevenligt. Normalt hører jeg kun denne type musik når jeg er i byen, og er derfor ikke noget jeg så ofte sætter på frivilligt herhjemme. For mig handler musik i første omgang om teksterne og følelserne bag. Som Mike selv er inde på, kan betydningen godt falme en smule, når et nummer er blevet produceret på denne måde. Jeg synes personligt det er synd, men måske har jeg bare ikke forstået denne genre ordentligt endnu.

Jeg må være ærlig og indrømme, at et nummer som “Side Effects” jeg nævnte tidligere, gik direkte ind hos mig. Og hvis jeg skal være egoistisk ville jeg ønske han gik i den retning. Men når alt kommer til alt, skal han lave den musik han brænder for, og fortælle de historier han har på hjertet. Hvordan han gør det, er fuldkommen op til ham. Hvis han ikke er ægte og har sig selv med i det, køber folk det ganske enkelt ikke.

Selvom der fortsat findes en lille poptøs gemt i mig, banker mit hjerte mest for rock. Så i virkeligheden er jeg måske heller ikke personen der skal gøre mig klog på om det han gør er rigtigt. Men jeg skulle efterhånden mene, at jeg har et ret godt musikøre. Så selvom genren ikke er min favorit, kan jeg sagtens se kvaliteten i musikken. For det synes jeg bestemt der er. Derfor gjorde det mig også glad, at han har udgivet disse akustiske versioner. Jeg føler man ser en helt anden side af ham, der gør ham mere til en singer-songwriter, og der kan jeg altså meget bedre være med. Jeg forstår ham pludselig på en helt anden måde. Og samtidig hører jeg rent faktisk de ord han synger, der gør at jeg langt bedre kan relatere til dem.

På hans YouTube kanal kan I i øvrigt finde alle de akustiske versioner, samt studieversionerne med tilhørende musikvideoer til.

PERSONLIGHEDEN

Nu har jeg kun set ALIIUM optræde en enkelt gang, og ved samme lejlighed fik jeg hilst ganske kort på ham. Han er altså på ingen måde én jeg kender personligt.

Dog var der noget der slog mig, den dag på Rådhuspladsen i København. Jeg fandt det dybt fascinerende, hvor lidt han egentlig ændrer sig, fra når han står på en scene foran flere tusinde mennesker, til når man står ansigt til ansigt med ham. Naturligvis skal han underholde og performe, og det gør han i allerhøjeste grad også. Men bag de vilde dansetrin (Jeg skulle ikke stille op i en dance battle mod ham, det er helt sikkert!) og sin bløde lækre stemme, så man tydeligt hvilket menneske der stod på scenen. Og det var samme person der kom ud fra backstage området efterfølgende.

Det er virkelig noget jeg sætter pris på, for jeg synes tit man ser at artister sætter en facade op, og spiller en rolle, når de står på scenen. Det er sjældent at de rent faktisk er sig selv. Men det virker ALIIUM til at være. Kæmpe respekt herfra. Mike er virkelig en mand, der virker til at have begge ben solidt plantet på jorden. Han udviser sådan en ydmyghed, man efterhånden skal lede længe efter hos folk. Og samtidig udviser han en enorm glæde af at stå på en scene og lave det han elsker. For det får han en kæmpe ekstra stjerne i min bog. Og håber virkelig på, at han bevarer jordforbindelsen, selv når han skyder mod stjernerne.

STORT POTENTIALE

Når alt kommer til alt, om man er til den genre ALIIUM lægger for dagen eller ej, ser jeg virkelig et stort potentiale her. Han har stemmen, talentet for sangskrivning, han kan underholde på en scene og han er samtidig røv charmerende.

Der er ekstrem meget kvalitet i det han har lavet indtil nu. Når man først sætter sig ned, og virkelig lytter til teksterne, kan man mærke at sangene kommer direkte fra hjertet.

Han skal bare fortsætte som han gør nu. Han skal blive ved med at presse sig selv, producere og skrive nyt materiale. Gør han det, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at der er en plads for ALIIUM på den danske musikscene. Når han har fået slået sit navn fast her, er der ingen der kan spå om fremtiden. Men går han tilbage til at skrive og synge på engelsk, kunne jeg sagtens se ham komme ud over landets grænser om nogle år.

-stine

 

Udgivet i Musik og tagget , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *